13.05.2018

Cuarto posto dos homes do Triatlón Ferrol no campionato galego de tríatlon contra o reloxo

O Triatlón Ferrol rematou entre os mellores ao ser cuarto no campionato galego de tríatlon contra o reloxo.

Despois de nadar xuntos para ir a relevos entre todos no ciclismo, Pablo Pedrosa quedouse na recta final do segmento de bici e non freou os seus compañeiros porque tiñan posibilidades de entrar no top-5 do campionato. Na carreira a pé, espreméronse Marcos Ruiz, Iván Puentes, Juan Rejas e Miguel Benavent para cruzar a meta cun tempo de 1:03:07, que lles valería para  ser cuartos.

Cuartos absolutosAos éxitos do club departamental contribuíu a Escola Javi Gómez Noya con dúas medallas. Por unha banda, a exhibición que deu o mesmo equipo que viña de ser sexto no campionato de España, Hugo Prida, David Campos, Alejandro Rodríguez, Jorge e Rubén Morado, e que gañou este domingo en Vilagarcía con máis de 40 segundos de vantaxe. Pola outra, as canteirás do Triatlón Ferrol que se colgaron o bronce saíndo cun equipo de só catro triatletas e que, polo tanto, non se podía permitir erros. Lideradas pola cadete Carmen Jiménez, flamante subcampioa da Copa da Raíña co equipo elite, o conxunto que completaban Carlota Teijeiro, Lucía Santalla e Sabela Caneiro estivo a menos de 30 segundos de lograr a prata.

Na proba open, o Triatlón Ferrol de Borja Catrufo, Gonzalo Jiménez, Marcos Caneiro, Luis Rilo, Roberto Martínez e Juanchi González foi quinto.