22.04.2018

O Triatlón Ferrol logra a permanencia en Segunda

O Triatlón Ferrol masculino volve de Soria co obxectivo cumprido porque, despois de cinco xornadas de liga, rematou sétimo e consegue así a permanencia en Segunda División.

Triatlón Ferrol eliteNo campionato de España de dúatlon contra o reloxo, David García, Iván Puentes, Juan Rejas e David Arias foron os catro homes en cruzar a meta e colocar o equipo departamental 39º da xeral, dun total de 107 clubs.

Con ese resultado e cos puntos conseguidos previamente en Avilés e Boiro, os ferroláns tiñan certa tranquilidade porque o relevo debería ser dos mellores de Segunda. E así foi, Iván Puentes, Juan Rejas e David Arias colaboraron en cadanseu relevo para cruzar a meta en 26º lugar na clasificación xeral e como os seis mellores da súa liga.

Na competición escolar, o conxunto de contra o reloxo entendeuse á perfección. Na primeira carreira, xa deixaron atrás a Álvaro Ordiales, quen tivo que parar por lesión. E á meta chegaron xuntos Jorge Morado, David Campos, Hugo Prida e Alejandro Rodríguez como novenos, a só seis segundos da sexta posición.

No relevo da Escola Javi Gómez Noya, o mugardés Jorge Morado desfondouse na súa posta, David Campos foi remontando na súa quenda e a posición mantívoa Hugo Prida para ser 16º.